اخر الاخبار

LightBlog

الجمعة، 28 أبريل 2017

الصودا الدايت قد تكون مرتبطة السكتة الدماغية، الخرفDiet Soda May Be Linked to Stroke, Dementia

الناس التمحور على الصودا الدايت كبديل صحي للمشروبات المحلاة قد ترغب في ممارسة الحذر - وجدت دراسة جديدة أن المشروبات النظام الغذائي مرتبطة إلى زيادة خطر الإصابة بالسكتة الدماغية والخرف.
الدراسة، التي تظهر في دورية السكتة الدماغية ، تقييم النتائج الصحية على المدى الطويل عن 4400 شخص فوق سن ال 45. رصد الباحثون الأنماط الصحية لأكثر من عقد من الزمن و التحكم عن الأسباب الرئيسية الأخرى من السكتة الدماغية والخرف ، بما في ذلك السن،  الجنس والتعليم والنشاط البدني وعوامل أخرى.
الائتمان: frankieleon / فليكر ، CC BY 2.0
بعد تعديل العوامل الوراثية ونمط الحياة، واكتشفوا وجود علاقة لفتا - أولئك الذين تناولوا المشروبات المحلاة اصطناعيا على أساس يومي كانوا نحو ثلاثة أضعاف ما يحتمل أن تشهد السكتة الدماغية أو تطوير الخرف مقارنة بالاشخاص الذين تناولوا مشروبات الحمية أقل كثيرا.
ومع ذلك، فإن الباحثين يسارعون أن نشير إلى أن النتائج التي توصلوا إليها لا تحدد بندقية التدخين؛ بدلا من ذلك، العلاقة بين المشروبات المحلاة اصطناعيا والسكتة الدماغية والخرف، بينما الحاضر، لا يزال منطقة رمادية.
"دراستنا تشير إلى الحاجة إلى بذل المزيد من البحوث في هذا المجال نظرا لمدى كثير من الأحيان الناس شرب المشروبات المحلاة اصطناعيا" قال الدكتور ماثيو باسى، وهو زميل أول في قسم علم الأعصاب في جامعة بوسطن كلية الطب.
وصول دراسة جديدة وسط أبحاث أخرى ان العلاقات الصودا الدايت ل خطر متزايد من مرض السكري و معركة شاقة لانقاص وزنه .
في الدراسة الحالية، ترتبط النتائج السريرية مع، والتحديات الصحية الصعبة قاتلة في بعض الأحيان. "شملت أكثر عرضة للاصابة بالسكتة الدماغية، حيث الأوعية الدموية في الدماغ تصبح عرقلة والخرف مرض الزهايمر، والشكل الأكثر شيوعا من الخرف،" العلاقات حمية الصودا وأشار باسى.

السكرية المشروبات غير المستثناة

في حين أن الدراسة في السكتة الدماغية لم تجد صلة مباشرة بين الصودا العادية وخطر السكتة الدماغية أو الخرف، وتحول الدراسة إلى  الآثار الصحية الأخرى ذات الصلة المعرفية.
"نتائجنا تشير إلى وجود علاقة بين تناول نسبة مرتفعة من المشروبات السكرية وضمور الدماغ، بما في ذلك انخفاض حجم الدماغ والذاكرة الأكثر فقرا"، وقال باسى.
عدد أقل من الناس وأفادت شرب المشروبات الغازية العادية من المشروبات الغازية الخاصة بالحمية، والتي قد تكون سببا لعدم وجود علاقة بين المشروبات السكرية والتحديات المعرفية، لاحظ الباحثون. وقد ربطت أبحاث أخرى استهلاك السكرية الشراب لعوامل الخطر cardiometabolic، مثل ارتفاع ضغط الدم، والتي هي السبب الرئيسي للالخرف والسكتة الدماغية.
لأن الدراسة الحالية هي الملاحظة في الطبيعة، والسببية بالضبط من السكتة الدماغية والخرف غير حاسمة، ولكن دعوة الباحثين للتنقيب إضافية في هذا الموضوع هام للصحة العامة.
في بيان ذات الصلة، وزنه خبير من جمعية القلب الأمريكية (AHA) في بعض الكلمات من الحذر لكل من الذين يشربون المشروبات الغازية العادية والنظام الغذائي.
"ونحن نعلم أن الحد من السكريات المضافة استراتيجية هامة لدعم التغذية الجيدة والأوزان الجسم السليم، وحتى نعرف أكثر من ذلك، يجب أن يستخدم الناس المشروبات المحلاة اصطناعيا بحذر. وقال الدكتورة راشيل K. جونسون، في الماضي رئيس لجنة التغذية وAHA قد لديهم دور للأشخاص الذين يعانون من مرض السكري وفقدان الوزن، ولكن نحن نشجع الناس على شرب الماء والحليب قليل الدسم أو المشروبات الأخرى دون المحليات المضافة ".
ريتشارد سكوت
ريتشارد سكوت هو مراسل الرعاية الصحية تركز على السياسات الصحية والصحة العامة. ريتشارد يرصد عن الاتجاهات الصحية الوطنية من له فيلادلفيا الموقع وعضو نشط في رابطة الصحفيين الرعاية الصحية.


People pivoting to diet soda as a healthier alternative to sweetened beverages may want to exert caution — a new study found that diet beverages are linked to an increased risk of stroke and dementia.
The study, appearing in the journal Stroke, assessed the long-term health outcomes of about 4,400 people over the age of 45. The researchers monitored health patterns for more than a decade and controlled for other leading causes of stroke and dementia, including age, sex, education, physical activity and other factors.
Credit: frankieleon/FlickrCC BY 2.0
After adjusting for the genetic and lifestyle factors, they discovered a striking correlation — those who consumed artificially sweetened beverages on a daily basis were about three times as likely to experience a stroke or develop dementia compared to people who consumed diet drinks less frequently.
However, the researchers are quick to point out that their findings don’t identify a smoking gun; instead, the link between artificially sweetened beverages and stroke and dementia, while present, remains a gray area.
“Our study shows a need to put more research into this area given how often people drink artificially-sweetened beverages,” said Dr. Matthew Pase, a Senior Fellow in the department of Neurology at Boston University School of Medicine.
The new study arrives amid other research that ties diet soda to a heightened risk of diabetes and an uphill battle to lose weight.
In the current study, the clinical findings are associated with difficult, sometimes fatal, health challenges. The diet-soda ties “included a higher risk of ischemic stroke, where blood vessels in the brain become obstructed and Alzheimer’s disease dementia, the most common form of dementia,” noted Pase.

Sugary Drinks Not Excepted

While the study in Stroke didn’t find a direct link between regular soda and the risk of stroke or dementia, the research turned up other cognitive-related health implications.
“Our findings indicate an association between higher sugary beverage intake and brain atrophy, including lower brain volume and poorer memory,” said Pase.
Fewer people reported drinking regular sodas than diet sodas, which may be a reason for the lack of association between the sugary drinks and cognitive challenges, noted the researchers. Other research has tied sugary-drink consumption to cardiometabolic risk factors, such as high blood pressure, that are the leading cause of dementia and stroke.
Because the current study is observational in nature, the exact causation of stroke and dementia is inconclusive, but the researchers call for additional exploration into this significant public health topic.
In a related release, an expert from the American Heart Association (AHA) weighed in with some words of caution for both regular and diet soda drinkers.
“We know that limiting added sugars is an important strategy to support good nutrition and healthy body weights, and until we know more, people should use artificially sweetened drinks cautiously. They may have a role for people with diabetes and in weight loss, but we encourage people to drink water, low-fat milk or other beverages without added sweeteners,” said Dr. Rachel K. Johnson, past Chair of the AHA’s Nutrition Committee.
Richard Scott
Richard Scott is a health care reporter focusing on health policy and public health. Richard keeps tabs on national health trends from his Philadelphia location and is an active member of the Association of Health Care Journalists



ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

Adbox